Suomi korottaa palestiinalaisedustuston asemaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomi korottaa palestiinalaisedustuston asemaa

Suomi tukee palestiinalaisten valtionrakennusta korottamalla maan edustuston asemaa.

Palestiinan ja Suomen diplomaattiset suhteet tiivistyvät. Ulkoministeriö tiedottaa, että Suomen palestiinalaisedustuston asemaa nostetaan lähemmäs täysivaltaisten valtioiden edustustojen asemaa.

"Päätöksellä viestitetään tukea palestiinalaisten valtionrakennustyölle, jota palestiinalaiset ovat viimeiset kaksi vuotta toteuttaneet määrätietoisesti ja kansainvälisen yhteisön arvostamalla tavalla", sanoo tiedote.

Korotuksen myötä edustuston nimi ei ole enää "Palestine General Delegation", vaan muuttuu muotoon "Palestine Mission". Edustuston päälliköllä on myös jatkossa oikeus käyttää suurlähettilään arvonimeä.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ilmoitti päätöksestä palestiinalaiskollegalleen Riyad Al-Malkille syyskuun lopussa. Päätös aseman korottamisesta tehtiin keväällä edellisen hallituksen aikaan. Useat muutkin Euroopan maat ovat tehneet vastaavia korotuksia viime vuosina.

Palestiina on juuri syyskuussa hakenut YK:n jäsenyyttä, eli pyytänyt maailmanjärjestöltä tunnustusta palestiinalaisvaltion olemassaololle Gazassa, Länsirannalla ja Itä-Jerusalemissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia