SPR käynnistää äiti- ja lapsiterveyshankkeen Keniassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

SPR käynnistää äiti- ja lapsiterveyshankkeen Keniassa

Järjestö tähtää äiti- ja lapsikuolleisuuden vähentämiseen yhdessä maan köyhimmistä maakunnista.

Suomen Punainen Risti on käynnistämässä Tana-joen alueella Keniassa kolmivuotista hanketta, jonka päätavoitteena on äiti- ja lapsikuolleisuuden vähentäminen muun muassa terveystietoisuutta lisäämällä sekä tukemalla maan terveysministeriötä perusterveyspalvelujen laajentamisessa.

Järjestön mukaan Tana-joen alue on yksi Kenian köyhimmistä maakunnista, jossa lapsista jopa 88 tuhannesta kuolee alle viisivuotiaana. Lähes viidennestä alueen lapsista uhkaa aliravitsemus, joka altistaa muun muassa malarialle ja ripulille.

Hankkeen tavoitteena on siirtää synnytyksiä kodeista terveyskeskuksiin, joissa on koulutettua henkilökuntaa turvaamassa synnytyksiä. Hankkeen aikana kaksi terveyskeskusta kunnostetaan ja varustetaan palvelemaan synnyttäjiä sekä äitien ja lasten terveyshoitoa, SPR sanoo.

Liikkuvien terveyspalvelujen kohentaminen ja sairaanhoidon ammattilaisten lisäkoulutus sekä vapaaehtoisten koulutus perustamaan vertaisryhmiä ja jakamaan tietoa erityisesti ravitsevasta lähiruuasta sisältyvät myös hankkeeseen.

"Aiempi kokemus on osoittanut, että äidit keskustelevat lasten hoitoon liittyvistä asioista mieluimmin vertaisryhmissä", sanoo Punaisen Ristin alueellinen terveysasiantuntija Ritva Jäntti.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia