Solidaarisuuden kumppanijärjestölle arvostettu palkinto | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Solidaarisuuden kumppanijärjestölle arvostettu palkinto

Ugandalainen COFCAWE on äänestetty 50 maailman innovatiivisimman tyttöjen ja naisten seksuaaliterveyttä edistävän aloitteen joukkoon.

Solidaarisuuden seksuaaliterveyttä edistävä ugandalainen kumppanijärjestö on äänestetty 50 maailman innovatiivisimman tyttöjen ja naisten seksuaaliterveyttä edistävän aloitteen joukkoon kansainvälisen Women Deliver -järjestön kilpailussa.

COFCAWE-järjestön hankkeessa pyritään koulutus- ja tiedotustyöllä vahvistamaan koululaisten, koulun ulkopuolelle jääneiden nuorten, vanhempien, opettajien, uskonnollisten johtajien ja moottoripyörätaksikuskien tietoja seksuaaliterveydestä.

"Seksuaalioikeuksien toteutuminen on inhimillisen kehityksen ydintekijä", sanoo COFCAWE:n toiminnanjohtaja Catherine Othieno.

Seksuaalioikeudet ovat kehityksen keskiössä Ugandassa jossa väestönkasvu on nopeaa ja naiset synnyttävät elämänsä varrella keskimäärin seitsemän lasta.

Tyttöjen ja poikien seksuaalikokemukset ovat hyvin varhaisia, mutta vanhemmat ovat vastahakoisia puhumaan lasten kanssa seksiin liittyvistä asioista. COFCAWE:n hankkeen myötä asenteet ovat muuttuneet ja lasten on helpompi saada oikeaa tietoa myös vanhemmiltaan.

COFCAWE tekee myös tiivistä yhteistyötä paikallistason johtajien, poliisin ja muiden vaikutusvaltaisten tahojen kanssa varmistaakseen, että koulutustyö liitetään terveyspalvelujen laadun parantamiseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia