Sarvikuonojen salametsästys Etelä-Afrikassa kiihtyy | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sarvikuonojen salametsästys Etelä-Afrikassa kiihtyy

Kuluneena vuonna on tapettu keskimäärin yksi sarvikuono päivässä.

Sarvikuonojen salametsästys on kasvussa, uutisoi Suomen WWF. Uusimpien tilastojen mukaan Etelä-Afrikassa on viimeisen puolen vuoden aikana tapettu jo lähes 200 sarvikuonoa. Tämän vuoden salakaatojen määrä on kovaa vauhtia rikkomassa viimevuotisen ennätyksen, 333 tapettua sarvikuonoa.

Salametsästys on helikoptereiden ja automaattiaseiden avulla toteutettua ammattirikollisuutta. Metsästystä lisää sarvien kova kysyntä Aasiassa, missä perinteinen lääketiede pitää niitä korkeassa arvossa. Sarvilla ei kuitenkaan ole mitään lääketieteellisesti osoitettuja parantavia ominaisuuksia, WWF kertoo.

Salametsästys riskeeraa vuosien onnistuneen suojelutyön tulokset. WWF:n mukaan ainoastaan keskitetty kansainvälinen puuttuminen kysyntä ja tarjonta -ketjun molemmissa päissä voi lopettaa sarvikuonojen salametsästyksen.

WWF tarjoaa yhdessä kaupankäynnin muotoja ja uhanalaisten lajien tilaa tarkkailevan TRAFFIC-asiantuntijaorganisaation kanssa viranomaisille teknistä apua sekä tukea salametsästyksen vastaisille poliisioperaatioille.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia