Saido Mohamed vuoden pakolaisnainen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Saido Mohamed vuoden pakolaisnainen

Erikoissairaanhoitaja Saido Mohamed valittiin vuoden pakolaisnaiseksi pitkäaikaisen vapaaehtoistyönsä perusteella.

Saido Mohamed. (Kuva: Eva-Liisa Orupold)

Suomen Somalia-verkoston varapuheenjohtajana tällä hetkellä toimiva Saido Mohamed on tehnyt etsivää nuorisotyötä Kanava Nuoriso ry:ssä. Järjestön somalitaustaiset aikuiset päivystävät iltaisin ja viikonloppuisin niillä alueilla, joilla somalinuorilla on ilmennyt levotonta käytöstä.

”Vuoden pakolaisnaisena haluan jatkaa sitä työtä vapaaehtoisena, mitä olen tähänkin saakka tehnyt. Haluan myös tuoda ihmisten tietoisuuteen sen suuren määrän eri lähtökohdista tulevia nuoria miehiä ja naisia, jotka tekevät tärkeätä työtä eri kulttuuritaustaisten nuorten parissa ruohonjuuritasolla. Tässä maassa on niin paljon ihmisiä, joiden ääni ei tällä hetkellä tule kuuluviin”, Mohamed sanoo.

Mohamed joutui pakenemaan 14-vuotiaana Somalian sotaa ensin maaseudulle noin 60 kilometriä Mogadishusta etelään ja Keniaan heidän tätinsä luo. Keniasta matka jatkui reilun vuoden jälkeen ja päättyi vuonna 1992 Hämeenlinnaan sisaren luo.

Mohamed valmistui vuonna 2001 Mikkelin ammattikorkeakoulusta, jonka jälkeen hän on työskennellyt erikoissairaanhoitajana Helsingissä sekä toiminut asiantuntijana Ihmisoikeusliiton KokoNainen -projektissa.

Lisää uusi kommentti