Saasteista tullut malarian ja tuberkuloosin veroinen tappaja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Saasteista tullut malarian ja tuberkuloosin veroinen tappaja

Teollisuussaasteet vievät kehitysmaissa miljoonia elinvuosia, kertoo tuore raportti.

Sveitsin Green Cross -ympäristöjärjestön sekä amerikkalaisen Blacksmith Instituten julkaiseman tutkimuksen mukaan teollisuuden saasteet ovat kehitysmaissa yhtä laaja ongelma kuin malaria ja tuberkuloosi.

Raportin mukaan 49 tutkitussa matalan tulotason ja keskitulotason maassa menetetään yli 17 miljoonaa vuotta saastekuolemien ja -sairauksien takia. Vastaavasti malarian takia menetetään 14 miljoonaa ja tuberkuloosin takia 25 miljoonaa. Yhteensä saasteet asettavat maissa vaaraan lähes 125 miljoonaa ihmistä.

Pahimpia saastuttajia ovat tutkimuksen mukaan lyijyakkujen kierrätys, lyijyn sulatus, kaivostoiminta ja malmien prosessointi sekä parkitseminen.

Guardian-lehden haastatteleman Sveitsin Green Crossin yksikköjohtajan Stephan Robinsonin mukaan yksi syy myrkkyihin on globalisaatio. Samalla hän muistuttaa, että iso osa teollisuustoiminnasta palvelee kehittyneiden maiden tarpeita.

Teollisuusmyrkkyjen aiheuttamiin haittavaikutuksiin pitäisikin kiinnittää enemmän huomiota kansainvälisesti, todetaan raportissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia