Ruuan hinta laski ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ruuan hinta laski ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen

FAO:n seuraaman hintaindeksin painoi alas etupäässä viljakasvien laskeva hinta.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n ruuanhintaindeksi painui tammikuussa alas ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen. Indeksi laski joulukuusta 1,3 prosenttia ja viime vuoden tammikuusta 4,4 prosenttia.

"Alenevat hinnat johtuvat runsaasta tarjonnasta, mutta voimakas nousu kysynnässä, esimerkiksi Aasiaan tuonnin kiihtyminen, saattaisi hidastaa hinnan laskua", FAO:n ekonomisti Abdolreza Abbassian toteaa.

Ruokaindeksin painoi alas etupäässä suotuisien tuotanto-olosuhteiden alentama viljakasvien hinta sekä lisäksi sokeri ja öljy, järjestö raportoi. Muista perusruoka-aineista poiketen maitotuotteiden hinta oli hienoisessa nousussa Kiinan, Pohjois-Afrikan, Lähi-idän ja Venäjän lisääntyneen kysynnän takia.

FAO:n mukaan viime vuonna viljakasveja tuotettiin maailmanlaajuisesti yhteensä 2 500 miljoonaa tonnia, joka enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ennätyssato kasvatti varastoissa olevien viljakasvien määrä suhteessa kulutukseen tasolle, jolla se on ollut viimeksi 11 vuotta sitten.

FAO:n kuukausittain seuraamassa ruokakori-indeksissä on mukana joukko vilja- ja maitotuotteita sekä liha, sokeri ja öljy.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia