Ruotsalaiset juovat aiempaa eettisempää kahvia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ruotsalaiset juovat aiempaa eettisempää kahvia

Ruotsin kahvimarkkinoita hallitsevat Nestlé ja Kraft Foods ovat parantaneet työntekijöiden kohtelua, kiittelee Swedwatch.

Ruotsalaiset kahvijätit ovat alkaneet kiinnittää yhä enemmän huomiota eettisyyteen, kertoo yritysten eettisyyttä seuraavan Swedwatch-järjestön tuore raportti.

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen siteeraaman raportin mukaan Ruotsin kahvimarkkinoita hallitsevat Nestlé ja Kraft Foods ovat muuttaneet käytäntöjään enemmän järjestön suositusten mukaiseksi.

Esimerkiksi lapsi- ja pakkotyövoiman käyttö on vähentynyt ja aiempaa useammat työntekijät on vakuutettu. Lisäksi torjunta-aineiden käsittelyä on muutettu turvallisemmaksi.

Swedwatchin mukaan parannukset ovat johtuneet ennen kaikkea lainsäädännön tiukentamisesta ja viranomaisvalvonnan laajentamisesta. Myös kahvin maailmanmarkkinahintojen viimeaikainen nousu on helpottanut pientuottajien oloja ja helpottanut ympäristön tilasta huolehtimista.

Parannuksista huolimatta paljon on vielä tehtävissä. Raportin mukaan esimerkiksi Nestlén eettinen ohjeisto ei täytä kaikkia vaatimuksia ja Kraft Foodsilta eettinen ohjeisto puuttuu kokonaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia