Ristiriitaiset lait piinaavat Yhdysvaltojen homoja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ristiriitaiset lait piinaavat Yhdysvaltojen homoja

Vaikka New Yorkin osavaltio tunnustaakin homoliitot, Yhdysvaltain valtio ei niin tee. Liittovaltion lait jättävätkin yksilöt epätasa-arvoiseen tilanteeseen.

Venezuelalaista maahanmuuttajaa Henry Velandiaa ei karkoteta, ilmoittivat Yhdysvaltain maahanmuuttoviranomaiset viime viikolla.

Kyseessä oli toinen merkittävä voitto seksuaalivähemmistöille New Yorkin homo- ja lesboparien avioliiton hyväksymisen lisäksi.

Velandian viisumi vanheni viime lokakuussa, eikä hänen uutta hakemustaan hyväksytty siitä huolimatta, että hän oli mennyt yhdysvaltalaisen Josh Vandiverin kanssa naimisiin jo vuonna 2010 Connecticutissa.

Velandia uhkasi karkotus, kunnes kesäkuun lopussa viranomaiset päättivät toisin.

Vaikka avioliittolaista päättävät osavaltiot, maahanmuuttoasiat kuuluvat valtionhallintoon, eikä valtionhallinto tunnusta saman sukupuolen välisiä avioliittoja.

Yhdysvaltain oikeuslaitos on kuitenkin alkanut muuttaa linjaansa osavaltioiden seksuaalivähemmistöjä koskevien lakiuudistusten vuoksi. Muun muassa presidentti Barak Obaman katsotaan vaikuttaneen linjanmuutokseen, sillä avioliittolaki on presidentin mielestä perustuslain vastainen.

"On selvää, että joka kerta kun uusi osavaltio tunnustaa virallisesti lesbo- ja homoparit, paine kongressia ja Obaman hallintoa vastaan kasvaa valtion avioliittolain muuttamiseksi", toteaa tiedottaja Steve Ralls Immigration Equality -järjestöstä.

Ralls kuitenkin ennustaa, että muutosprosessiin voi oikeuslaitoksissa mennä vielä vuosia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia