Reilun tuotannon kriteerit | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Reilun tuotannon kriteerit

Reilun kaupan järjestelmässä tuottajilta edellytetään sitoutumista ympäristömääräyksien ja ihmisoikeussopimuksien noudattamiseen. Lapsityövoiman tai pakkotyövoiman käyttö ei ole sallittua Reilun kaupan tuotannossa. Työntekijöiden kaikenlainen syrjintä on myös kielletty. Viljelijöitä ja tuotantolaitoksia valvotaan jatkuvasti.

Reilun kaupan järjestelmässä mukana olevat tuottajat sitoutuvat ympäristömääräyksiin ja ihmisoikeussopimuksiin, kuten kansainvälisen työjärjestön ILO:n sopimuksiin, YK:n ihmioikeuksien julistukseen ja lapsen oikeuksien sopimukseen.

Reilun kaupan kriteereitä on laadittu ottamaan huomioon myös suurten plantaasien ja erilaisten tuotantolaitosten palkattu työväki. Kriteerit takaavat työntekijöille vähintään lainmukainsen palkan ja työajan, turvalliset työolot ja kohtuulliset asuinolot. Lisäksi työntekijöillä on oikeus liittyä ammattiyhdistyksiin.

Lapsityövoiman tai pakkotyövoiman käyttö ei ole sallittua Reilun kaupan tuotannossa. Työntekijöiden kaikenlainen syrjintä on myös kielletty.

Reilun kaupan järjestelmässä pyritään huolehtimaan ympäristön hyvinvoinnista, ja periaatteisiin on liitetty tiukkoja ympäristökriteerejä. Ympäristönsuojelua koskevat kansalliset ja kansainväliset määräykset on otettava huomioon tuotannossa, tuotteiden varastoinnissa ja puhdistuksessa. Kaikkien rikkaruohomyrkkyjen käyttö on kielletty ja tuottajien on pyrittävä vähentämään keinolannoitteiden ja kemiallisten torjunta-aineiden käyttöä. Tuottajia rohkaistaan käyttämään luonnonmukaisia torjuntamenetelmiä.

Ympäristökriteerit ohjaavat viljelijöitä suojelemaan luonnonvesiä, metsiä sekä koko ekosysteemiä. Eroosion vähentämiseen, jätteiden käsittelyyn sekä energian säästämiseen myös kehoitetaan kiinnittämään huomiota.

Reilun kaupan järjestelmässä mukana olevaa tuotantoa – niin viljelijöitä kuin tuotantolaitoksiakin – valvotaan jatkuvasti.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia