Reilun kaupan Pirkka ananakset myyntiin K-ruokakauppoihin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Reilun kaupan Pirkka ananakset myyntiin K-ruokakauppoihin

Reilun kaupan Pirkka ananakset tulevat myyntiin K-ruokakauppoihin. Ananas on Pirkka-tuotesarjan ensimmäinen Reilun kaupan tuoretuote. Suomessa myytävät Reilun kaupan ananakset tulevat 280 perheviljelijän Asoproagroín-osuuskunnasta Costa Ricasta. Reilun kaupan viikko alkaa perjantaina ja kestää ensi viikon lauantaihin.

Reilun kaupan Pirkka ananakset tulevat myyntiin maanantaina 17.10. K-ruokakauppoihin kautta maan. Ananas on Pirkka-tuotesarjan ensimmäinen Reilun kaupan tuoretuote. Pirkka-sarjaan kuuluu entuudestaan Reilun kaupan luomukahvi, Reilun kaupan luomutee ja Reilun kaupan appelsiini-mangotäysmehu.

"Reilun kaupan ananas sopii mainiosti Pirkka-perheeseen. Olemme iloisia, että Reilun kaupan ananakset tulevat laajasti saataville K-ruokakauppoihin", sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jari Simolin Ruokakeskosta.

"Suomalaiset kuluttajat eivät ole vielä täysin löytäneet tuoreananasta, vaikka se on hieno tuote. Toivottavasti tämä osaltaan auttaa yhä useampia kuluttajia tutustumaan maukkaaseen hedelmään", Simolin jatkaa.

Reilun kaupan ananakset ovat K-ruokakauppojen lisäksi myynnissä Oké-tuotemerkillä S-marketeissa, Prismoissa, Euromarketeissa, Valintaloissa ja Siwoissa. Tradeka-ketjun myymälöissä - Euromarketeissa, Valintataloissa ja Siwoissa – kaikki myytävät tuoreananakset ovat Reilun kaupan ananaksia, ja Siwat ovat kesäkuun alusta lähtien myyneet myös banaaninsa 100-prosenttisesti Reiluina.

Suomessa myytävät Reilun kaupan ananakset tulevat 280 perheviljelijän Asoproagroín-osuuskunnasta Costa Ricasta. Ryhmä myi ensimmäiset Reilun kaupan ananaksensa vuonna 2003. Reilun kaupan lisillä on päätetty hankkia koulutarvikkeita viljelijöiden kotiseudun 80 kouluun. Tavoitteena on myös kehittää viljelytekniikoita ja tutkimusta sekä kouluttaa viljelijöitä tuotannossa ja laadun tarkkailussa.

Reilun kaupan tuotteista maksetaan tuottajille aina korvaus, joka kattaa heidän viljelykulunsa. Esimerkiksi Costa Ricassa viljelijät saavat ananaksistaan Reilun kaupan järjestelmässä noin 20 prosenttia enemmän kuin he muuten saisivat. Lisäksi ananaksista maksetaan viljelijöille erillistä Reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu elinolojen parannuksiin ja jonka käytöstä päätetään demokraattisesti.

"Viljelijämme tietävät nykyään paljon enemmän kuin ennen esimerkiksi ympäristönsuojelusta. Reilun kaupan järjestelmään kuuluessasi et voi vain ajatella sitä, että hedelmät on saatava myytyä hinnalla millä hyvänsä. Täytyy miettiä myös sitä, miten tuotteen viljelee. Reilu kauppa auttaa näkemään viljelyn kokonaisuutena, johon kuuluvat inhimillinen ja taloudellinen näkökulma sekä ympäristö. Siinä on kyse luottamuksesta ja solidaarisuudesta, tilanteesta, jossa kaikki hyötyvät", tuottajaosuuskunnan puheenjohtaja Bernardo Jaén toteaa.

Reilun kaupan ananasten ja banaanien tavarantoimittaja on hollantilainen AgroFair-yhtiö, josta kehitysmaiden viljelijät omistavat puolet.

Reilun kaupan viikkoja vietetään tänä syksynä perjantaista lähtien 21.-29.10. Teematuotteina ovat tällä kertaa appelsiinit, ananakset ja banaanit. Lisäksi esillä pidetään syyskuussa S-ryhmän ja Tradekan valikoimiin tullutta Reilun kaupan Classic Reko -kahvia.

Lokakuun loppuun asti pyörii myös Voita matka Etelä-Afrikkaan -kilpailu, jossa yksi kuluttaja voittaa viikon matkan Reilun kaupan hedelmien alkulähteille. Hedelmäkampanjaan liittyvät nettisivut ovat osoitteessa www.reilukauppa.fi/hedelmat

Lisätietoja: Reilun kaupan edistämisyhdistys ry, hedelmien tuotepäällikkö Tuulia Syvänen, puh. 044 2875400, www.reilukauppa.fi

Ruokakesko, tuoteryhmäjohtaja Jari Simolin, puh. 010 5328771

sekä tavarantoimittajat ananakset www.agrofair.com / appelsiinit www.thandi.com

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia