Rauhanpuolustajat vaatii sotatoimille loppua Libyassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rauhanpuolustajat vaatii sotatoimille loppua Libyassa

Järjestö ei tue Gaddafin diktatuuria, mutta epäilee länsivaltojen vilpittömyyttä.

Risteilyohjus lähtee kohti Libyaa yhdysvaltalaiselta hävittäjältä (Kuva: Charles McCain / cc 2.0).

Suomen Rauhanpuolustajat vaatii länsiliittoutuneita lopettamaan sotatoimet Libyassa. Järjestön mukaan pommitukset lisäävät siviiliuhrien määrää ja jatkuessaan heikentävät rauhanomaisen ratkaisun saavuttamista.

Vaikka sotatoimilla onkin YK:n turvallisuusneuvoston tuki, Rauhanpuolustajien mukaan näyttää siltä, että sen varjolla ollaan valmistelemassa täysimittaista sotaa. YK:n turvallisuusneuvoston olisikin välittömästi otettava Libyan tilanne uuteen käsittelyyn, jotta konflikti voitaisiin ratkaista rauhanomaisesti, järjestö sanoo.

"Rauhanpuolustajat ei tue Gaddafin diktatuuria. Hyökkääjien ja erityisesti Ranskan ja Britannian uskottavuus sotilaalliseen sekaantumiseen on kyseenalainen. Molemmat ovat aseistaneet aiemmin Libyan yksinvaltaista hallintoa. Libyan pommittaminen ja samaan aikaan esimerkiksi Jemenin, Bahrainin ja Saudi-Arabian mielenosoittajiin kohdistuneen väkivallan katsominen läpi sormien vahvistaa alueen kansojen näkemystä Nato-maiden kaksinaismoralismista", rauhanjärjestön tiedotteessa kirjoitetaan.

Tämän lisäksi Pulut vaativat maahan YK:n diplomaatti- sekä tarkkailijaryhmää, jonka puolueettomuus on taattu, ja riittävää humanitaarista apua pakolaisille ja konfliktin uhreille.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia