Raportti: Hyvä koulutus voi estää konflikteja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Raportti: Hyvä koulutus voi estää konflikteja

Unescon uuden raportin mukaan koulutukseen panostaminen on erityisesti tärkeää köyhissä maissa, joiden väestöt ovat usein nuoria.

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon julkaiseman raportin mukaan koulutuksella on usein merkittävä rooli konfliktien ehkäisyssä.

Koulutusjärjestelmät monissa konfliktimaissa eivät pysty opettamaan nuorille sellaisia taitoja, jotka auttavat ehkäisemään työttömyyttä ja köyhyyttä. Täten koulutukseen panostaminen olisi tärkeää taloudellisen epätoivon vähentämiseksi erityisesti, koska monessa konfliktimaassa 60 prosenttia väestöstä on alle 25-vuotiaita.

Raportin mukaan koulutus voi vaikuttaa merkittävästi myös konfliktien syntymiseen. Tällä hetkellä köyhien maiden kouluissa vahvistetaan usein sosiaalista epätasa-arvoa, suvaitsemattomuutta ja ennakkoluuloja, vaikka koulujen tulisi pyrkiä eri kansanrymien välisen luottamuksen edistämiseen.

Raportin mukaan humanitäärinen apu ei tavoita konfliktien uhreiksi joutuneita lapsia, ja avunantajien pitäisi muuttaa avunantamistapoja konfliktien vaikutuspiirissä olevissa yhteisöissä. Konfliktimaat tarvitsisivat pitkäaikaista apua, jotta ne voisivat kehittää kattavia koulutusjärjestelmiä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia