Radio pitää toivoa yllä Haitissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Radio pitää toivoa yllä Haitissa

Haitilainen Signal FM -radio on jatkanut lähetyksiä maan pääkaupungissa koko maanjäristyksen jälkeisen ajan. Tavoitteena on rauhoittaa ihmisiä.

Haitilaiset radioasemat ovat tehneet parhaansa pitääkseen toivoa yllä maanjäristyksen aiheuttaman katastrofin keskellä.

Signal FM jatkoi tiettävästi ainoana pääkaupungin radiona lähetyksiä koko ajan. Sen johtajan Mario Viaun mukaan henkilökunta teki pitkää päivää rauhoittaakseen asukkaita musiikin ja uutisten tarjonnalla.

Radio Solidariten pieni studio kaupungin keskustassa säilyi ehjänä. Henkilökunta pääsi aloittamaan lähetykset kaksi päivää järistyksen jälkeen, kun jostain löytyi hiukan kaasua pyörittämään generaattoria.

"Olemme kehottaneet ihmisiä pysymään vahvoina, ja ihailemme heidän rohkeuttaan", radioaseman johtaja Georges Venel kertoo.

Hän ei ole havainnut väkivaltaisuuksia, vaikka avun viipyminen on suututtanut ihmisiä. "Tehtävämme on rauhoittaa", Venel sanoo.

Myös Haitin suurimpiin radioasemiin kuuluva Radio Metropole selvisi vähin vaurioin, vaikka levystön lattia on särkyneiden äänilevyjen peitossa.

"Siirsimme toimituksen ulos ja annoimme ihmisten kertoa vapaasti kokemuksistaan", toimittaja Jerome Richard sanoo.

Radio Teleginen kolmikerroksinen rakennus tuhoutui järistyksessä, ja yksi kameramies menehtyi, vaikka paljon vapaaehtoisia tuli avuksi raunioiden raivaukseen.

Aseman johtaja Jean Borge vakuuttaa, että lähetykset alkavat pian pienestä studiosta, joka on löydetty tuhoutuneen tilalle.

Pahamaineisen Cite Soleilin hökkelikylän Radio Boukman on myös ääänessä. Radion tuottaja Edwin Adrien ihmettelee, miksi YK tai Yhdysvallat eivät ole hyödyntäneet sitä tuskaillessaan avun jakelua slummissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia