Pro-tukipiste huolissaan thaihierojista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pro-tukipiste huolissaan thaihierojista

Yli 100 thaihierontapaikoissa työskentelevää naista on vaarassa pudota tukitoimien ulkopuolelle, jos Pro-tukipisteen Saphaan-hanke joudutaan lopettamaan vuoden 2010 lopussa. Hankkeessa on tuettu er

Yli 100 thaihierontapaikoissa työskentelevää naista on vaarassa pudota tukitoimien ulkopuolelle, jos Pro-tukipisteen Saphaan-hanke joudutaan lopettamaan vuoden 2010 lopussa. Hankkeessa on tuettu erityisen haavoittuvassa asemassa olevien thaimaalaisten naisten kotoutumista Suomeen.

Pro-tukipisteen mukaan hierontapaikoissa työskentelevät thaimaalaiset ovat erityinen etninen alayhteisö, joiden elämäntilanteesta on tiedetty tähän mennessä hyvin vähän. Sosiaalisen stigman vuoksi he eristäytyvät muista thaimaalaisista ja ovat usein myös tietämättömiä omista oikeuksistaan. Järjestön mukaan Saphaan-hankkeen avulla on onnistuttu saavuttamaan thaihierontapaikoissa työskentelevien naisten luottamus.

EU:n kotouttamisrahasto alkoi rahoittaa vuonna 2007 hierontapaikoissa työskenteleville suunnattua tukityötä. Sisäasiainministeriö esittää nyt rahoituksen lopettamista.


Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia