Pro-tukipiste aloittaa laajan seksityöläisten terveystutkimuksen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pro-tukipiste aloittaa laajan seksityöläisten terveystutkimuksen

Tutkimus on herättänyt kiinnostusta myös muualla Euroopassa.

Pro-tukipiste on aloittanut seksityöläisten terveyttä ja hyvinvointia yhdessä koskevan tutkimushankkeen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Tutkimus on ensimmäinen laatuaan Suomessa, mutta myös Euroopan mittakaavassa harvinaisen kattava, järjestö sanoo.

"Tutkimus on laajempi kuin mikään [Suomen] seksityöntekijöitä käsittelevä tutkimus aikaisemmin. Tarkoituksena on kartoittaa terveyttä laajemminkin kuin pelkästään hi-viruksen ja C-hepatiitin osalta", Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen kertoo.

Tietoa seksityöläisten terveydestä kerätään vastauslomakkeella ja sylkinäytteellä, josta nähdään onko henkilöllä tutkittavia tauteja.

"Vastaaminen tapahtuu täysin anonyymisti. Halutessaan vastaaja voi hakeutua erillisiin testeihin, joihin saa vastaukset. Tämä on myös eettisesti erittäin tärkeää tutkimuksen kannalta", Kauppinen sanoo.

Aineistoa kyselyyn kerätään muun muassa Pro-tukipisteen palvelupisteissä sekä koulutettujen vertaistoimijoiden avulla.

"Vastaaminen, tai vastaamatta jättäminen, eivät kuitenkaan on millään lailla sidoksissa palveluiden saamiseen", Kauppinen korostaa. Aikaisemmissa tutkimuksissa tietoa on kerätty lähinnä postitettavien lomakkeiden kautta, mutta nyt toteutettava tutkimus pyrkii olemaan lähempänä kohderyhmää.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia