Plan: Teinityttöjen suojelu riittämätöntä luonnonkatastrofeissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Plan: Teinityttöjen suojelu riittämätöntä luonnonkatastrofeissa

Teini-ikäisten tyttöjen oikeudet ja erityistarpeet unohtuvat humanitaarisessa avustustyössä, todetaan Koska olen tyttö -raportissa

Luonnonkatastrofien jälkeisessä humanitaarisessa avustustyössä ei kiinnitetä riittävästi huomiota teini-ikäisten tyttöjen oikeuksiin ja erityistarpeisiin, todetaan kehitysyhteistyöjärjestö Planin tämänvuotisessa Koska olen tyttö -raportissa.

Raportin mukaan tyttöjen tilannetta vaikeuttaa heidän lähtökohtaisesti heikompi asema, mikä asettaa lisähaasteita selviytymiselle luonnonkatastrofeissa.

Teini-ikäisillä tytöillä ei myöskään ole katastrofitilanteissa samanlaisia erikseen kirjattuja oikeuksia ja ohjelmia kuin naisilla ja lapsilla.

Yleistyneet luonnonkatastrofit pakottavat myös tyttöjä myymään itseään rahan ja ruoan hankkimiseksi. Näin kävi esimerkiksi Haitissa vuoden 2010 maanjäristyksen jälkeen, todetaan raportissa.

Raportin mukaan on mahdollista ennustaa, mitä teini-ikäisille tytöille katastrofitilanteissa tapahtuu sekä varautua tyttöjen tehokkaampaan suojeluun. Plan haluaakin, että katastrofitilanteessa tytöille kohdennetaan erityistä suojelua, koulutusta sekä terveyspalveluja.

Tyttöjen saaminen kouluun on Planin mukaan erityisen tärkeää, sillä katastrofitilanteissa koulu tuo elämään vakautta ja rutiineja sekä suojaa tyttöjä seksuaaliselta hyväksikäytöltä.

Lisää uusi kommentti