Plan taistelee koleraa vastaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Plan taistelee koleraa vastaan

Planin vapaaehtoiset kolerantorjuntajoukot tekevät arvokasta valistustyötä koleraepidemian vaivaamassa Kamerunissa.

Koleraepidemia työllistää vapaaehtoistyöntekijöitä Kamerunissa. Jo kahden vuoden ajan maata vaivanneeseen epidemiaan on sairastunut liki kahdeksantuhatta kamerunilaista, kuolonuhreja se on vaatinut jo 256. Planin vapaaehtoiset levittävät tietoa taudista ja hyvästä hygieniasta järjestön toiminta-alueilla.

Kolera on bakteerin aiheuttama suolistotauti, joka tarttuu likaisen veden tai ruoan kautta. Taudin pysäyttämisessä olennaista on hygienia, käsien pesu ja ruoka- sekä juomaveden keittäminen. Plan Kamerun on kouluttanut kolerantorjuntajoukkoihinsa 512 vapaaehtoista. He kiertelevät toreilla ja kulkevat ovelta ovelle kertomassa koleratartunnan vaaroista ja puhtaan juomaveden, hyvän hygienian ja sanitaation merkityksestä.

Valistustyön lisäksi vapaehtoiset jakavat vedenpuhdistustabletteja ja ohjaavat oireilevia sairaalahoitoon. Järjestö on myös toimittanut taudin kuormittamille sairaaloille hoitotarvikkeita, kuten injektioneuloja ja tiputuspusseja. Maahan on myös toimitettu taudin ensihoitoa varten 700 000 oraalista nestehoitoannosta.

Plan Kamerunin maajohtaja Famari Barron mukaan tärkeintä on nyt panostaa koleraepidemioiden uusiutumisen estämiseen. Hän peräänkuuluttaa mittavampia sijoituksia vesiverkostoon ja sanitaatioon sekä parempia terveys- ja hygieniapalveluja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia