Pietari askeleen lähempänä "homopropagandan" kieltoa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pietari askeleen lähempänä "homopropagandan" kieltoa

Uudessa lakiehdotuksessa homoseksuaalisuus yhdistettäisiin pedofilian kanssa samaan lainsäädäntöön.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet vaarantuvat Pietarissa "homopropagandan" kieltävän lakiesityksen myötä, pelkäävät ihmisoikeusjärjestöt.

Pietarin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt kiistanalaisen lakiesityksen lähes yksimielisesti, mutta sen voimaantulo edellyttää vielä kolmatta käsittelyä ja sen jälkeen kuvernöörin allekirjoitusta.

Lain turvin viranomaiset voisivat sakottaa homoseksuaalisuuteen tai transsukupuolisuuteen liittyvän tiedon levittämisestä  alaikäisten nähden. Sen myötä esimerkiksi homofobian vastaisiin mielenilmauksiin osallistuminen voisi tulla rangaistavaksi, kuten myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen järjestöjen antama neuvonta- ja tukipalvelu.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat huolissaan lakiesityksestä. Amnestyn mukaan laki toteutuessaan uhkaisi tukahduttaa HLBTI -järjestöjen ja homofobian vastaisen toiminnan sekä lisäisi kohdistuvaa syrjintää ja väkivaltaa. Järjestön mukaan laki on vastoin Euroopan ihmisoikeussopimusta ja Euroopan neuvoston ministerikokouksen suosituksia, jotka Venäjäkin on hyväksynyt.

Uudessa lakiesityksessä homoseksuaalisuus myös vaarallisesti yhdistetään pedofilian kanssa samaan lainsäädäntöön, kritisoi Human Rights Watch.

Homovastaisia lakeja ajetaan koko maassa ja propagandalaki on jo voimassa Riazanin alueella, ja Arkangelissa laki astuu voimaan tässä kuussa. Pietarin lisäksi lakia on kaavailtu Moskovaan ja liittovaltiotasolle.

Lisää uusi kommentti