Pelikonsoleja tehdään puutteellisissa oloissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pelikonsoleja tehdään puutteellisissa oloissa

Pelikonsoleita ja muuta viihde-elektroniikkaa tekevien kiinalaisten palkkataso on kohonnut, mutta työolot ovat yhä puutteelliset.

Finnwatchin julkistaman raportin mukaan Applelle, Microsoftille, Motorolalle, Philipsille ja Sonylle merkkituotteita valmistavien kiinalaisten elektroniikkatehtaiden palkat ja työolot ovat parantuneet, mutta tehtaiden työoloissa on edelleen myös vakavia puutteita.

Kaikilla nyt tutkituilla tehtailla teetetään enemmän ylitöitä kuin Kiinan työlainsäädäntö sallii. Lain mukaan ylitöitä saisi tehdä enintään 36 tuntia kuukaudessa, mutta vain kaksi tehdasta noudatti edes elektroniikkateollisuuden oman toimintaohjeiston EICC:n suosittamaa 86 tunnin ylärajaa.

Finnwatchin raportti tehtiin yhteistyössä hongkongilaisen Sacom-järjestön kanssa. Tutkimusta varten haastateltiin yli sataa Guangdongin maakunnan tehdastyöläistä neljässä tehtaassa, jotka kuuluvat maailman suurimmille elektroniikan sopimusvalmistajille Foxconnille, Flextronicsille ja Celesticalle. Vain Apple ei vastannut Finnwatchille.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia