On aika puuttua sosiaaliseen epätasa-arvoisuuteen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

On aika puuttua sosiaaliseen epätasa-arvoisuuteen

Maailman tila 2011-raportin mukaan ruuantuotannon lisääminen ei ratkaise maailman nälkäongelmaa.

Worldwatch-instituutin tuore Maailman tila 2011 -raportti pohtii jälleen ratkaisuja polttavaan kysymykseen: kuinka maailma ruokitaan?

Raportissa todetaan, että tähän saakka on keskitytty vain lisäämään elintarvikkeiden tuotantoa piittaamatta siitä, kuka ruokaa saa, millä hinnalla, ja kuinka kasvanut ruuantuotanto vaikuttaa ympäristöön pitkällä aikavälillä.

Muutokset ovat välttämättömiä monestakin syystä. Maat ovat ensinnäkin entistä riippuvaisempia kansainvälisistä ruokamarkkinoista, mikä tekee ruokahuollosta haavoittuvan.

Toiseksi ilmastonmuutos vaikuttaa olennaisesti maatalouteen. YK:n kehitysohjelman UNDP:n mukaan ilmastonmuutos kasvattaa vuoteen 2080 mennessä 600 miljoonalla sitä ihmisjoukkoa, joka on vaarassa nähdä nälkää.

Kolmanneksi raportti toteaa, että ruuantuotannon lisääminen ja nälän ja aliravitsemuksen nujertaminen ovat hyvin erilaisia tavoitteita. Kehitysmaiden edellytykset väestönsä ruokkimiseen paranevat, jos maatalouden tuki kohdistetaan ympäristöä paremmin kohtelevaan ja maaseudun köyhiä hyödyttävään maatalouteen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia