Nokia Siemens Networksiltä 90 000 euroa hätäapuun Itä-Afrikassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nokia Siemens Networksiltä 90 000 euroa hätäapuun Itä-Afrikassa

Yrityksen työntekijät Afrikassa ja Lähi-idässä keräsivät noin 45 000 euroa. Yhtiö tuplasi summan.

Nokia Siemens Networks on lahjoittanut yhteensä 90 000 euroa kuivuudesta ja konfliktista kärsivien auttamiseksi Itä-Afrikassa. Lahjoitussummasta 72 350 ohjataan euroa Pelastakaa Lasten hätäapuun Keniassa ja Somaliassa ja loppuosa kohdistetaan Punaiselle Ristille, Pelastakaa Lapset kirjoittaa.

Yrityksen työntekijät Afrikassa ja Lähi-idässä keräsivät noin 45 000 euroa ja yhtiö tuplasi summan.

– Itä-Afrikan lasten hätä on koskettanut meitä kaikkia ja henkilökunnan halu tukea ja auttaa oli suuri, sanoo Dimitri Diliani, Nokia Siemens Networksin Afrikan alueen johtaja keräysvarojen luovutustilaisuudessa Kenian Nairobissa keskiviikkona.

YK:n mukaan yli kaksitoista miljoonaa ihmistä kärsii kuivuuden seurauksista Itä-Afrikassa. Tukea tarvitaan edelleen lisää.

– Esimerkiksi Somaliassa vain 40 prosenttia tarvittavasta avusta on toistaiseksi saatu katettua, toteaa Suomen Pelastakaa Lasten Itä-Afrikan aluetoimiston päällikkö Anne Kanene.

Pelastakaa Lapset on huhtikuusta lähtien avustanut lähes 1,5 miljoonaa ihmistä Etiopiassa, Keniassa ja Somaliassa. Lapsille ja heidän perheille jaetaan ruokaa ja puhdasta vettä, heille järjestetään terveydenhoitoa ja lasten koulunkäyntiä edistetään.

Lasten suojelun tarpeita edistetään muun muassa ylläpitämällä lapsille turvallisia tiloja pakolaisleireillä sekä huolehtimalla huoltajistaan erilleen joutuneista lapsista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia