Nigeriasta ensimmäinen asekauppasopimuksen ratifioinut afrikkalaisvaltio | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nigeriasta ensimmäinen asekauppasopimuksen ratifioinut afrikkalaisvaltio

Amnesty toivoo Nigerian ottavan johtavan roolin YK:n asekauppasopimuksen alueellisessa laajentamisessa Afrikassa.

Nigeriasta tuli tällä viikolla ensimmäinen kansainvälisen asekauppasopimuksen ratifioinut afrikkalaisvaltio, kertovat uutislähteet. Maa on näin Islannin, Antigua ja Barbudan ja Guyanan jälkeen neljäs sopimuksen ratifioinut valtio.

"Allekirjoittamalla ja ratifioimalla ihmishenkiä pelastavan asekauppasopimuksen Nigeria on osoittanut halukkuutensa liittyä osaksi kansainvälistä yhteisöä, joka vaatii tavanomaisten aseiden kansainvälisen kaupan sääntelyä", kiittää Amnesty Internationalin Afrikka-ohjelman apulaisjohtaja Lucy Freeman.

YK:n asekauppasopimuksen on allekirjoittanut kaikkiaan 83 maata sen jälkeen, kun se avattiin allekirjoitettavaksi kesäkuussa. Sopimus astuu voimaan, kun 50 valtiota on ratifioinut sen.

Asekauppasopimuksen ovat jättäneet allekirjoittamatta suuresta osaa maailman asekaupasta vastaavat Yhdysvallat, Venäjä ja Kiina, jotka jo sopimusta laadittaessa pyrkivät heikentämään sen kattavuutta.

Amnesty on ajanut kansainvälistä asekauppasopimusta jo 1990-luvulta lähtien. Freeman toivookin Nigerian ottavan johtavan roolin asekauppasopimuksen alueellisessa laajentamisessa Afrikassa. Tähän mennessä vasta kolmasosa Afrikan valtioista on lähtenyt mukaan sopimukseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia