Nigeria laukaisi ensimmäisen afrikkalaisrakenteisen satelliitin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nigeria laukaisi ensimmäisen afrikkalaisrakenteisen satelliitin

Venäjältä avaruuteen laukaistun satelliitin tarkoituksena on parantaa ruokaturvaa ja satojen ennustettavuutta.

Ensimmäinen afrikkalaisten suunnittelema ja rakentama satelliitti laukaistiin kiertoradalleen viime viikolla, SciDev.net-sivusto kirjoittaa. NigeriaSat-X lähti matkaan Etelä-Venäjältä Jasnyin kaupungista toisen, pienemmän satelliitin kanssa.

Satelliitti on tulosta Nigerian kansallisen avaruustutkimus- ja kehityslaitoksen, NASDRA:n, ja brittiläisen satelliittikehittäjän, Surrey Satellite Technology Ltd:n, yhteistyöstä. Tahot olivat tehneet sopimuksen, jonka tarkoituksena on auttaa Nigeriaa kehittymään teknologiaosaamisen avulla. 

Sopimuksen mukaisesti 26 nuorta tieteentekijää NASDRA:sta kerääntyi yhteen 18 kuukaudeksi rakentamaan ja suunnittelemaan satelliittia Surreyn asiantuntijoiden avulla.

Muiden ohella maan presidentti Goodluck Jonathan ylisti satelliitin tekijöitä: "Tämä päivä on tärkeä merkkipaalu kansamme pyrkimyksissä ratkaista kansallisia ongelmia avaruusteknologian avulla."

Satelliittia on tarkoitus käyttää resurssienhallintaan ja kartoittamiseen. Sen avulla voidaan edistää ruokaturvallisuutta helpottamalla satojen monitorointia, sekä kehittää kaupunkisuunnittelua ja katastofinhallintaa.

Nigerialla on 25-vuotinen avaruusohjelma ja se laukaisi ensimmäisen satelliittinsa vuonna 2003.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia