Nepalin järjestöt järkyttyneitä kehitysyhteistyön leikkauksista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nepalin järjestöt järkyttyneitä kehitysyhteistyön leikkauksista

Nepalilaiset kansalaisjärjestöt luovuttivat tiistaina vetoomuksen Suomen hallitukselle kehitysyhteistyön leikkaussuunnitelmien peruuttamiseksi.

Nepalin kansalaisjärjestöt luovuttivat keskiviikkona 12.8. vetoomuksen Suomen hallitukselle kehitysyhteisleikkauksien peruuttamisen puolesta.

"Leikkaukset vaikeuttavat kaikkein heikoimmassa asemassa olevien, kuten lasten, naisten, vammaisten ja vanhusten elämää", sanoo vetoomuksen Suomen suurlähetystölle ojentanut Narendra Dangol.

"Monet pitkäaikaiset hankkeet ovat vaarassa loppua kuin seinään", hän jatkaa.

Vetoomuksessa myös todetaan, että olisi suomalaisten veronmaksajien rahojen haaskausta jättää jo aloitetut projektit kesken.

Dangolin johtaman lasten oikeuksia ja koulutusta edistävän järjestön Loo Niva Child Concernin tulevaisuus on myös vaarassa, sillä sen päätukija on suomalainen lasten oikeuksien järjestö Interpedia.

Suomalaisella kehitysyhteistyöllä on pitkät perinteet Nepalissa, sillä maassa on tehty työtä jo vuodesta 1983 lähtien. Maa kuuluu kaikkein vähiten kehittyneisiin maihin, mutta yhteistyön avulla on saatu huomattavia tuloksia muun muassa koulutuksen ja naisten aseman parantamiseksi sekä hyvän hallinnon ja demokratian edistämiseksi. Maanjäristyksen jälkimainingeissa maa tarvitsee tukea entistä enemmän.

Vetoomuksessa kansalaisjärjestöt toteavat, että Suomen kehitysyhteistyö on ollut neutraaliudessaan erittäin arvostettua ja se on tavoittanut kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevatkin ihmiset. Tuki on parantanut kaikkein köyhimpien ihmisten asemaa, mutta leikkaukset ovat vaarassa syventää kuilua rikkaiden ja köyhien välillä.

"Toivomme, että Suomen hallitus muistaisi sekä historialliset velvoitteensa että sitoumuksensa kansainvälisiin sopimuksiin, kuten kehitysavun nostamiseen 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta", Dangol sanoo.

Vetoomuksen allekirjoitti yhteensä kahdeksan nepalilaista kansalaisjärjestöä. Yksi järjestöistä on NGO Federation of Nepal, joka on yli 5000 kansalaisjärjestön kattojärjestö.

"Toivomme, että vetoomuksella on painoarvoa", Dangol päättää.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia