Nälkä puolittunut 38 maassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nälkä puolittunut 38 maassa

Yli kaksi miljardia ihmistä kärsii silti yhä aliravitsemuksesta tai muista puutostiloista, muistuttaa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO.

38 maailman maata on onnistunut puolittamaan nälkäisten määrän tai nälkäisten osuuden väestöstään, raportoi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO.

Raportin mukaan 18 maata on puolittanut nälkäisten absoluuttisen määrän, 20 nälkäisten prosenttiosuuden viimeisten 20 vuoden aikana.

Absoluuttisen määrän puolittajiin kuuluvat esimerkiksi Armenia, Azerbaidžan, Kuuba, Ghana, Kirgisia, Nicaragua, Peru, Thaimaa, Venezuela ja Vietnam.

Nälkäisten prosenttiosuuden puolittaminen kuuluu YK:n virallisiin vuosituhattavoitteisiin ja absoluuttisen puolittamisen tavoite puolestaan asetettiin vuonna 1996 maailman ruokakonferenssissa.

FAO:n maailman ruokaturvan tilaa käsittelevän raportin mukaan maailmassa on silti yhä noin 870 miljoonaa ihmistä, jotka eivät saa tarpeeksi ruokaa. Yhteensä noin kaksi miljardia ihmistä kärsii hivenaineiden puutteesta. Alle 5-vuotiaista yli neljännes on pienikasvuisia nälän vuoksi.

Suurin osa nälkäisistä elää kehitysmaissa. Niiden väestöstä noin 15 prosenttia on aliravittuja. Raportin mukaan usein ruokaturvan heikkoudessa on kyse siitä, ettei perheillä ole riittävästi resursseja tai palveluita, joita tarvittaisiin ruuan tuottamiseksi tai sen ostamiseksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia