Moskovan poliisi pidätti homoaktivisteja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Moskovan poliisi pidätti homoaktivisteja

Homovastaiset mielenosoitukset saivat jatkua samaan aikaan, kun Pride-tapahtuman osallistujia pidätettiin.

(Kuva: EricaJoy / Flickr.com / cc 2.0)

Venäjän viranomaiset ovat jälleen käyneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kimppuun. Moskovan poliisi pidätti toukokuun lopulla kymmeniä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajia Pride-tapahtumassa.

Sateenkaarilippuja ja homofobian lopettamista vaativia paperilappuja heiluttelevat aktivistit pidätettiin heti mielenosoituksen alettua ja he saivat syytteen julkisen kokoontumisen lain rikkomisesta, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Samaan aikaan Priden vastainen ryhmä sai protestoida lähes tunnin pormestarin toimiston edessä. Poliisi sanoi, että näiden protesti oli ollut luvaton, mutta pidätti vain ne, jotka yrittivät hyökätä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aktivisteja vastaan. Heistäkin osa vapautettiin myöhemmin ilman syytettä.

Venäjän seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tilanne on viime aikoina herättänyt huolta. Esimerkiksi Pietari ja useat muut kaupungit ovat säätäneet "homopropagandan" vastaisen lain. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on vaatinut, että asia otetaan esiin tällä viikolla, kun EU ja Venäjä pitävät yhteisen kokouksen Pietarissa.

Lisää uusi kommentti