Miehet nauttivat kaikkialla paremmista työoloista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Miehet nauttivat kaikkialla paremmista työoloista

Gallupin selvityksen mukaan vain joka viides maailman nainen on päässyt kokopäiväiseen ja vakaaseen palkkatyöhön.

Miehillä on kansainvälisesti lähes kaksi kertaa useammin kokoaikainen ja vakaa palkkatyö verrattuna naisiin, paljastuu Gallupin julkaisemasta tuoreesta selvityksestä.

Kansainvälisesti keskimäärin yhdellä kolmesta työikäisestä miehestä on Gallupin hyväksi työpaikaksi kuvaama kokopäiväinen työpaikka. Vastaavasti hyvässä työssä on vain alle yksi viidestä maailman naisesta, tutkimuslaitos sanoo.

Alueellisesti miesten ja naisten ero on pienin Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, jossa on kuitenkin ylipäänsä vain vähän työpaikkoja, Gallup arvioi.

Vastaavasti Etelä-Aasiassa vain kymmenellä prosentilla naisista oli hyvä työpaikka, vaikka kokoaikaista työtä tekevien miesten ja naisten osuudet olivat lähes yhtä suuret.

Gallup toteaa havaintojensa olevan samansuuntaisia Kansainvälisen työjärjestön vuoden 2012 naisten työllisyysraportin kanssa, jonka mukaan alueelta on talouskriisin vaikutuksesta kadonnut kolme miljoonaa työpaikkaa vaatetusteollisuudesta ja muilta naisvaltaisilta aloilta.

Tilastojen mukaan Pohjois-Amerikassa sekä Euroopan unioniin kuulumattomissa eurooppalaisissa valtioissa noin joka kolmannella naisella oli hyvä työpaikka, mutta samalla näillä alueilla naisten työttömyys oli pienintä. Gallupin mukaan tulokset osoittavat, että naisten pääsyä työmarkkinoille etenkin Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa saattavat vaikeuttaa monenlaiset kulttuuriset ja yhteiskunnalliset seikat.

Gallupin tilastot perustuvat lähes 225 000:n yli 15-vuotiaan haastatteluihin 140 maassa viime vuonna.

Lisää uusi kommentti