Makedonian hallitus yrittää hiljentää kritiikin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Makedonian hallitus yrittää hiljentää kritiikin

Amnestyn mukaan hallituskriittisen median alasajossa on kyse sananvapauden rajoittamisesta.

Amnesty International vaatii Makedonian viranomaisia lopettamaan sananvapauden rajoittamisen. Kolme mediamoguli Velija Ramkovskin omistamaa sanomalehteä lopetettiin viime viikonloppuna.

Lehtien lopettamisen syyksi ilmoitettiin hallituksen vaatimat maksamattomat verot, mutta Amnestyn mukaan viranomaisten toiminta on poliittisesti motivoitunutta. Ramkovskin omistamat mediakanavat ovat tunnetusti pääministeri Nikola Gruevskia kritisoivia.

Amnesty mielestä kyse ei ole satunnaisesta yksittäistapauksesta, vaan jo yli vuoden jatkuneesta hallitusta kritisoivan median saamasta kohtelusta, joka näyttää aina vain enemmän hyökkäykseltä sananvapautta kohtaan.

Toimittajat ovat johdonmukaisesti väittäneen hallituksen sekaantuvan heidän työhönsä. Toimittajia suljetaan lehdistötilaisuuksien ulkopuolelle tai he saavat kunnianloukkaussyytteitä ja tappouhkauksia.

Amnesty Internationalin Euroopan ja Keski-Aasian alueen johtaja Nicola Duckworth pelkää, että Makedonian hallitus käyttää valtaansa hallitusta kritisoivan median marginalisoimiseen ja hiljentämiseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia