Maan ystävät: Tampereen luovuttava lentokentän laajentamisesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maan ystävät: Tampereen luovuttava lentokentän laajentamisesta

Tampereen kaupunki rakentaa uutta terminaalia Pirkkalan lentokentälle vastoin ilmastositoumuksia.

Tampereen maan ystävät vaatii kaupunkia luopumaan kaavaillusta miljoonien eurojen satsauksesta uuden terminaalin rakentamiseen Pirkkalan lentokentälle.

Järjestö kiittää kaupungin sitoutumista päästövähennyksiin ja energiansäästöön, mutta pitävät päätöstä tukea lentoliikennettä täysin ristiriitaisena näiden sitoumusten kanssa.

"Tampereen kaupungin ja Tampereen palvelukiinteistöt Oy:n tulisi viipymättä vetäytyä terminaalihankkeesta ja olisi keskityttävä kuntalaisten kannalta tärkeämpien ja ympäristön kannalta kestävämpien rakennushankkeiden valmisteluun", vaatii järjestö tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan matkustajia Pirkkalan lentokentällä on viime vuosikymmenen puolivälin jälkeen on ollut 0,6-0,7 miljoonaa vuosittain, eikä kasvua ole näkyvissä. "Tätä vasten kapasiteetin kasvattaminen 2,5 miljoonaan matkustajaan on täysin perusteetonta."

Päätöstä on myös perusteltu halpalentoliikenteen keskuspaikan saamisella kaupunkiin. Tampereen Maan ystävät huomauttaa alan yhtiöiden talousongelmien kuitenkin kertovan, että halpalentobuumi on hiipumassa.

"Energian hinta on pysyvästi noussut ja valtioiden ja kuntien mahdollisuudet tukea sitä edullisilla lentokentillä ovat huvenneet", järjestö huomauttaa. "On aika jättää taakse lentoliikenteen tapaiset menneisyyden virheet ja kääntää katse
rohkeasti kohti tulevaisuutta."

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia