Maailmanpankin rahoitussopimukset julkisiksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailmanpankin rahoitussopimukset julkisiksi

Avoimuuden ja korruption poistamisen nimissä kaikki pankin rahoitussopimukset julkaistaan jatkossa verkossa.

Maailmanpankki on ilmoittanut julkistavansa jatkossa kaikki rahoitussopimuksensa verkossa. Aloitteella Maailmanpankki haluaa taistella korruptiota vastaan ja saada hallitukset paljastamaan omat kytköksensä yksityiseen sektoriin.

"Tämä on luonnollinen kehitysaskel Maailmanpankille ja pankin pitää olla johtavassa roolissa tällä alalla, sanoi Maailmanpankin varapresidentti Sanjay Pradhan Johannesburissa järjestetyssä avoimia sopimuksia käsittelevässä kokouksessa.

Maailmanpankki rahoittaa julkisia hankintoja noin 13 miljardilla dollarilla vuosittain. Pankki julkaisee jo nyt osan sopimuksistaan, mutta jatkossa tavoitteena on paljastaa kaikki merkitykselliset asiakirjat.

Aloite vahvistaa laajempaa maailmanlaajuista avoimien sopimusten kampanjaa, jolla yritetään parantaa julkisten hankintojen läpinäkyvyyttä. Kampanjan mukaan korruptio, läpinäkymättömät hankintaprosessit ja niiden huono valvonta koituvat lopulta kansalaisten maksettavaksi.

Kampanjan mukaan tasapuoliset ja läpinäkyvät hankintamenettelyt hyödyttävät koko yhteiskuntaa, hallituksta, yksityissektoria ja kansalaisia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia