Maailman nuorisolla edessään pahentuva työttömyysaalto | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailman nuorisolla edessään pahentuva työttömyysaalto

Työttömien määrä kasvoi maailmanlaajuisesti yli neljällä miljoonalla viime vuonna, ja synkät talousnäkymät jatkuvat vuonna 2013.

Vuosia jatkunut talouskriisi on lisännyt työttömyyttä maailmanlaajuisesti, ja tulevien vuosien aikana erityisesti nuoriso tulee kärsimään pahiten yhä huonontuvista työllistymismahdollisuuksista, arvioi YK:n työjärjestö ILO uudessa selvityksessään.

Selvityksen mukaan työttömien määrä kasvoi maailmanlaajuisesti viime vuonna 4,2 miljoonalla ja synkät odotukset jatkuvat myös vuonna 2013. Maailmassa on tällä hetkellä ILO:n arvioiden mukaan 197 miljoonaa työtöntä.

"Epävarmat talousnäkymät ja riittämättömät poliittiset toimet ovat heikentäneet kokonaiskysyntää ja jarruttaneet investointeja ja palkkaamista", sanoo ILO:n pääjohtaja Guy Ryder.

ILOn mukaan noin 35 prosenttia työttömistä nuorista kehittyneissä maissa on ollut työttömänä puoli vuotta tai kauemmin, mikä vaikuttaa suoraan urakehitykseen.

Samalla ILO huomauttaa, että alueelliset erot nuorisotyöttömyydessä ovat merkittäviä. Järjestö odottaa työllisyystilanteeseen parannusta kehittyneissä maissa seuraavan viiden vuoden aikana, kun taas Itä-Euroopan, Itä- ja Kaakkois-Aasian ja lähi-idän kehittyvien talouksien nuorisotyöttömyyden ennustetaan kasvavan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia