Maailman anteliaimmat kansat listattu | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailman anteliaimmat kansat listattu

Suomen sijoitus on viime vuosina laskenut, käy ilmi tuoreesta katsauksesta.

Maailman anteliaimpia maita ovat Yhdysvallat ja Myanmar ja vähiten anteliaita Jemen ja Venezuela, käy ilmi tuoreesta indeksistä, jossa maailman maat pannaan järjestykseen sen mukaan, miten suuri osuus väestöstä harjoittaa hyväntekeväisyyttä.

Brittiläisen hyväntekeväisyyssäätiön Charities Aid Foundationin Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan yhteensä noin 2,3 miljardia maailman ihmistä on auttanut tuntematonta, 1,4 miljardia lahjoittanut rahaa hyväntekeväisyyteen ja miljardi tehnyt vapaaehtoistyötä haastattelua edeltävän kuukauden aikana. Tutkimukseen haastateltiin yli 130 000:ta ihmistä 135 maassa vuonna 2013.

Yhdysvaltain jälkeen anteliaimmat maat ovat indeksin mukaan Kanada, Irlanti ja Uusi-Seelanti. Vapaaehtoistyö on yleisintä Turkmenistanissa ja rahan lahjoittaminen Myanmarissa. G20-maista, joihin kuuluu maailman suurimpia talouksia, vain viisi on päässyt 20 parhaan joukkoon asti.

Poliittinen ja taloudellinen tilanne heijastuu myös auttamiseen. Katsauksen mukaan hyväntekeväisyyteen lahjoittavien ihmisten osuus on maailmassa pudonnut vuodessa 0,6 prosenttia, mikä liittynee taloustaantumaan. Esimerkiksi Irakissa tuntemattomien auttaminen taas on kasvanut, mikä todennäköisesti johtuu väkivaltaisuuksien kiihtymisessä, selvityksessä todetaan.

Suomi on indeksissä Guatemalan kanssa jaetulla sijalla 25. Sijoitus on heikentynyt; viimeisten viiden vuoden aikana Suomen sijoitus on ollut keskimäärin 18:s. Suomalaisista keskimäärin 54 prosenttia auttaa tuntematonta, 43 prosenttia antaa rahaa hyväntekeväisyyteen ja 32 prosenttia tekee vapaaehtoistyötä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia