Maahanmuutto huolettaa eurooppalaisia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maahanmuutto huolettaa eurooppalaisia

Tuoreen Eurobarometrin mukaan maahanmuutto on yleisin EU-kansalaisten huolenaihe.

Maahanmuutto on noussut eurooppalaisten mielissä EU:n tärkeimmäksi haasteeksi. Sitä pitää unionin suurimpana ongelmana 38 prosenttia Euroopan komission Eurobarometri-kyselytutkimukseen vastanneista.

Vielä marraskuussa taloustilanne ja työttömyys olivat vastanneiden mielestä suurimpia ongelmia, ja maahanmuuton mainitsi tärkeimpänä vain 24 prosenttia vastanneista.

Kysely tehtiin 34:ssä EU-maassa, EU:hun pyrkivässä maassa sekä Kyproksen turkkilaisessa osassa toukokuussa, jolloin etenkin Välimeren siirtolaisten hukkuminen herätti keskustelua EU:ssa. Vastaajia pyydettiin mainitsemaan EU:n kaksi tämän hetken suurinta haastetta.

Tutkimuksen mukaan maahanmuutto oli useimmin mainittu haaste 20 maassa, ja Portugalia ja Kreikkaa lukuun ottamatta se oli kolmen tärkeimmän ongelman joukossa kaikissa maissa. Maltalla, Saksassa, Virossa ja Tanskassa maahanmuuton mainitsi puolet tai yli puolet vastaajista.

Tutkimuksen mukaan 56 prosenttia vastanneista myös suhtautuu kielteisesti unionin ulkopuolelta tuleviin siirtolaisiin.

Suomessa maahanmuutto on huolenaiheiden joukossa vasta sijalla kolme. Ykkösenä suomalaisten mielissä on EU-maiden julkisen talouden tila, joka on 39 prosentin mielestä huolestuttavin asia. Osuus on suurempi kuin missään muussa kyselyyn osallistuneessa maassa. Kakkossijalla Suomessa oli taloustilanne.

Kyselyyn osallistui yhteensä lähes 32 000 ihmistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia