Lähi-idän rauha on mahdollinen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lähi-idän rauha on mahdollinen

Vaikka viime syksyn Lähi-idän rauhanneuvotteluilla ei ollut menestymisen mahdollisuuksia, Jeff Halperin mielestä rauha on lähempänä kuin kymmenen vuotta sitten.

Vastikään Suomessa vieraillut rauhanaktivisti ja Lähi-idän tutkija Jeff Halper on optimistinen rauhan mahdollisuuksista. Hänen mukaansa rauha on nyt lähempänä kuin kymmenen vuotta sitten.

“Palestiinalaiset saavat tukea paljon enemmän kuin aiemmin. Euroopassa ja jopa Yhdysvalloissa yleisessä mielipiteessä on tapahtunut suuri muutos. Palestiinalaisten asiasta on tullut globaali kysymys eikä se katoa minnekään”, Jeff Halper sanoo.

Viime vuoden syyskuussa uudelleen käynnistyneiden rauhanneuvottelujen epäonnistumisen johtuu Halperin mukaan siitä, että nykytilanne on Israelille paras ratkaisu. Miehittämällä palestiinalaisalueita Israel pitää vallan itsellään.

Siirtokuntarakentamisen ohella Israel rajoittaa palestiinalaisten liikkumista ja tuhoaa heidän kotejaan. Halperin perustaman Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD) -järjestön mukaan vuoden 1967 jälkeen on tuhottu lähes 25 000 taloa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia