Kysely: Köyhyys ja eriarvoisuus huolettavat | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kysely: Köyhyys ja eriarvoisuus huolettavat

Kansalaiset ovat huolissaan myös asunnottomuudesta ja eriarvoisuudesta, käy ilmi kyselytutkimuksesta.

Köyhyyttä ja asunnottomuutta pidetään yhtenä vakavimmista yhteiskunnallisista ongelmista, ja käsitys on paikoin vahvistunut viime vuosina, käy ilmi kehitysyhteistyöjärjestö Oxfamin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Kyselyyn osallistuneesta 24 maasta puolessa köyhyys ja asunnottomuus nähdään joko samantasoisena tai vakavampana ongelmana kuin vuonna 2012. Huoli köyhyydestä on vahvistunut eniten Saksassa ja Espanjassa, järjestö kertoo.

Yhteensä 15 maassa enemmistö pitää köyhyyttä ja asunnottomuutta erittäin vakavana ongelmana. Muita huolenaiheita ovat rikokset ja väkivalta, työttömyys sekä ruuan ja energian hinnan nousu.

Kyselyn mukaan ihmiset ovat huolissaan myös taloudellisesta eriarvoisuudesta. Sitä pitää vähintään jokseenkin vakavana ongelmana 80 prosenttia.

Enemmistö vastaajista on sitä mieltä, että hallitukset ovat tärkein toimija, joka voi puuttua ongelmiin.

"Kysely on vahva todiste siitä, että kaikkialla maailmassa julkiset vaatimukset tarttua epätasa-arvoon ja köyhyyteen kasvavat ja kovenevat päivä päivältä. Poliittiset ja taloudelliset johtajat jättävät sen huomiotta omalla riskillään", toteaa Oxfamin johtaja Winnie Byanyima.

Tutkimusyhtiö GlobeScanin tekemään tutkimukseen osallistui 24 000 ihmistä joulukuun 2013 ja huhtikuun 2014 välisenä aikana. Tutkittuihin maihin kuului sekä kehittyneitä että kehittyviä maita.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia