Kuubaan suunnattu propaganda kallista ja turhaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kuubaan suunnattu propaganda kallista ja turhaa

Yhdysvalloissa vaaditaan Kuubaan suunnattujen
radio- ja televisiolähetysten lopettamista, koska ne tavoittavat hyvin
pienen yleisön mutta nielevät paljon rahaa.

Yhdysvalloissa vaaditaan Kuubaan suunnattujen radio- ja televisiolähetysten lopettamista, koska ne tavoittavat hyvin pienen yleisön mutta nielevät paljon rahaa.

Radio Marti on saanut kuulijoikseen kaksi prosenttia kuubalaisista, eikä TV Martia katso saarella juuri kukaan, kertoo Yhdysvaltain senaatin ulkoasiainvaliokunnan demokraattien laatima selvitys.

Sen mukaan Floridan Miamissa toimivien asemien yleisökato johtuu osin Kuuban harjoittamasta häirinnästä, mutta myös ohjelmien kehnosta laadusta.

Radio Marti perustettiin Ronald Reaganin presidenttikaudella 1983 ja TV 1990. Selvityksen mukaan ne ovat tulleet maksamaan Yhdysvalloille 630 miljoonaa dollaria (485 miljoonaa euroa).

Propagandalähetysten tukea on hiukan vähennetty viime vuosina. Osa kongressin demokraateista vaatii sen lopettamista kokonaan.

Lexington Instituten Kuuba-asiantuntija Phil Peters pitää asemia kylmän sodan jäänteinä, jotka istuvat kehnosti nykymaailmaan.

Kuuban omaan tv-ohjelmistoon on hankittu viime aikoina amerikkalaisia sarjoja, kuten Sopranos ja Greyn anatomia. Saarella näkyy myös espanjankielinen CNN.

"On kaukaa haettua kuvitella, että Yhdysvaltain hallituksen poliittiset lähetykset menestyisivät tässä ympäristössä", Peters sanoo.

Kommunistisen Kuuban vannoutuneimmat vastustajat kongressissa torjuvat Marti-asemien sulkemisen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia