Kunnianhimoa hallituksen ilmastopolitiikkaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kunnianhimoa hallituksen ilmastopolitiikkaan

Yhdeksän ympäristö- ja kehitysyhteistyöjärjestöä esittää ilmastolakia ja EU:n päästövähennyksien nostoa hallitusohjelmaan.

Yhdeksän ympäristö- ja kehitysyhteistyöjärjestöä esittää ilmastolain sisällyttämistä hallitusohjelmaan sekä sitoutumista Euroopan unionin vuoden 2020 päästövähennystavoitteen nostamista vähintään 30 prosentiin.

Järjestöjen mukaan ilmastokatastrofin estäminen edellyttää ripeitä ja määrätietoisia toimia. Suomen ja muiden teollisuusmaiden tavoitteena pitää olla päästöjen vähentäminen lähelle nollaa vuosisadan puoliväliin mennessä.

"Suomi voisi energiansäästöä tehostamalla, uusiutuvia energialähteitä lisäämällä ja haitallisista energiamuodoista luopumalla vähentää päästöjä 40 % vuoteen 2020 mennessä ja 95 % vuoteen 2050 mennessä", järjestöt esittävät.

Yksittäisistä energialähteistä järjestöt nimeävät turpeen polton tukemisen suomalaisen ilmastopolitiikan häpeäpilkuksi, koska turpeen poltosta aiheutuvat ilmastopäästöt ovat samaa luokkaa kuin kivihiilellä.

Hallinnon osalta järjestöt ehdottavat ministeriörakenteen uudistamista. Työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa olevat ilmasto- ja energia-asiat sekä liikenne- ja viestintäministeriön liikenneasiat siirretyisivät ympäristöministeriöön.

Hallitusohjelmasuosituksen ovat allekirjoittaneet Greenpeace, Kehitysyhteistyön palvelukeskus, Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys, Kirkon Ulkomaanapu, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Natur och Miljö, Suomen luonnonsuojeluliitto ja WWF Suomi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia