KUA vetoaa syömälakkolaisten puolesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

KUA vetoaa syömälakkolaisten puolesta

Antti Pentikäisen lisäksi laaja joukko tutkijoita on julkaissut vetoomuksen kielteistä turvapaikkapäätöstä protestoivien afgaanien puolesta.

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen ja laaja joukko tutkijoita on vedonnut kielteistä turvapaikkapäätöstä vastustavien afgaanimiesten hengen puolesta.

"Afgaanimiehiä tyydyttävän poikkeusratkaisun löytäminen täytyy olla mahdollista. Muutoin heidän kuolemansa jää ensikädessä asiasta vastanneiden poliitikkojen ja virkamiesten vastuulle - mutta myös meidän kaikkein vastuulle, jotka olemme hyväksyneet näin epäihimillisen järjestelmän", sanoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen.

Verkossa leviävän 31 tutkijan kannanotossa puolestaan vedotaan ottamaan kansainvälistä suojelua tarvitsevien ihmisten kohtelu uuden tarkastelun alle.

Afganistanilaismiehet ovat olleet syömättä syyskuusta lähtien, sillä he vastustavat palauttamistaan kotimaahansa. Maahanmuuttoviraston mukaan Afganistan on riittävän turvallinen maa miesten palauttamiseksi. Miehet ovat valittaneet päätöksestään hallinto-oikeuteen.

Afganilaismiesten puolesta ovat vedonneet myös muun muassa vasemmistonuoret ja vihreät nuoret sekä papit, joiden mielestä Afganistaniin palauttaminen ei ole turvallista. Tänä vuonna turvapaikan on Suomesta saanut 212 afganistanilaista, kielteisen päätöksen on saanut reilut sata hakijaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia