Kriisipaketit nakertavat sosiaalista Eurooppaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kriisipaketit nakertavat sosiaalista Eurooppaa

Euroopan Attac-verkosto vastustaa EU:n komissiolle kaavailtua hallintapakettia, koska se olisi uhka julkisille palveluille ja demokratialle.

Euroopan Attac-verkosto vastustaa EU:n komission kaavailemaa hallintapakettia, joka olisi sen mukaan uhka julkisille palveluille ja demokratialle.

Attacin mukaan EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n junailemat tukipaketit ja vakausmekanismit merkitsevät ankaria budjettileikkauksia valtiontalouden alijäämien kuromiseksi umpeen.

Vaarana kuitenkin on, että julkisten palveluiden leikkauksiin, palkkojen sekä eläkkeiden alennuksiin kohdentuvat säästökuurit syöksevät Portugalin ja muut kriisimaat syvään taantumaan ja estävät velkaisten maiden toipumisen, Attac sanoo.

Euroopan komission ehdotus Euroopan taloudellisesta hallinnasta kaventaisi Attacin mukaan entisestään demokraattisen politiikan alaa ja antaisi komissiolle pitkälle menevät valtuudet kontrolloida jäsenvaltioiden talouspolitiikkaa.

Suomen Attacin puheenjohtaja Marissa Varmavuoren mukaan "komission ehdottama reformipaketti ei ole mitään muuta kuin hiljainen uusliberaali vallankumous. Se ei viitoita tietä ulos kriisistä, eikä se kykene estämään tulevia kriisejä.”

Attac ottaa alkukesän aikana osaa tukipaketteja vastustavaan Our Europe -kampanjaan, joka jatkuu 8. kesäkuuta. Lisätietoja kampanjasta sen verkkosivuilla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia