Köyhyys ennätysmatalalla Latinalaisessa Amerikassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Köyhyys ennätysmatalalla Latinalaisessa Amerikassa

YK:n tilastojen mukaan kolme miljoonaa ihmistä nousi äärimmäisestä köyhyydestä tänä vuonna.

Latinalaisen Amerikan köyhyys on vähentynyt lähes viidenneksellä kahdessa vuosikymmenessä, sanoo YK:n alueellinen talouskomissio ECLAC.

Komission tilastojen mukaan vuoden 2011 lopussa 174 miljoonaa latinalaisamerikkalaista, eli noin kolmannes, elää köyhyydessä. Luku on kolme miljoonaa pienempi kuin viime vuonna. Suurimmat köyhyydenpoistajat olivat viime vuoden aikana Peru, Ecuador, Argentiina, Uruguay ja Kolumbia.

Tästä huolimatta taloudellisessa puutteessa elävien määrä on noussut kolmella miljoonalla vuoden kuluessa. Noin 12,8 prosenttia Latinalaisen Amerikan ihmisestä elää ruoan hintojen heittelyn aiheuttamassa elinkustannusten epävakaudessa.

Hyvinvointi on kuitenkin tällä hetkellä Keski- ja Etelä-Amerikassa parempi kuin 20 vuoteen. Maan hallitukset käyttävät tällä hetkellä enemmän rahaa kansalaisiin kuin aiemmin, ja useimpien valtioiden reseptinä talouskriisissä on ollut lisätä julkisia hankintoja niiden supistamisen sijaan, komissio huomauttaa.

Komission mukaan alueen taloudellinen kehitys on silti haavoittuvainen työvoimaintensiivisten alojen jaksoittaisille työttömyyskausille.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia