Köyhien markkinat herättävät kiinnostusta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Köyhien markkinat herättävät kiinnostusta

Yritysten kannattaisi panostaa köyhyyttä poistavaan liiketoimintaan, World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko ehdottaa.

Pyramidin pohjalla elävät (PoB - Bottom of the Pyramid) on laajin, mutta köyhin sosioekonominen ryhmä maailmassa. Alle viidellä dollarilla päivässä toimeen tulevia on kaksi kolmasosaa maapallon väestöstä.

Köyhien markkinoiden suomalaisyrityksille avaamia mahdollisuuksia pohdittiin keskiviikkona Suomen World Visionin, Tekesin ja Aalto-yliopiston yhteissä "Onko suomalainen yritys BoP?" -seminaarissa.

"Tulevaisuuden liiketoiminta on kehittyvillä markkinoilla. Me emme houkuttele yrityksiä vain lahjoittamaan kehitysyhteistyöhön, vaan me houkuttelemme heitä mukaan köyhyyttä poistavaan liiketoimintaan", World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko sanoi.

BoP-markkinoilla ei kuitenkaan menesty perinteisellä asenteella ja tuotteilla. Tarpeisiin vastaaminen edellyttää yhdessä kehitettäviä uudenlaisia ratkaisuja ja innovaatioita.

Aalto-yliopiston vastuullisen liiketoiminnan professori Minna Halme kertoi seminaarissa BoP-markkinoilla menestyneistä yrityksistä. Yksi Halmeen esittelemä yritys oli tanskalainen Vestergaard Frandsen. Yritys on suojavaatetekstiili-innovaatioiden kautta kehittänyt LifeStraw -juomapillin, joka ehkäisee juomaveden välityksellä leviäviä tauteja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia