Korruptioskandaali viemässä Ugandalta talousavun | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Korruptioskandaali viemässä Ugandalta talousavun

Maailmanpankki harkitsee lopettavansa talousavun antamisen Ugandalle. Maan tärkein avunantaja Britannia sekä useat muut maat ovat jo jäädyttäneet avun.

Maailmanpankki on ilmoittanut arvioivansa uudelleen talousavun antamisen Ugandaan. Maan suurin kahdenvälinen avunantajamaa Britannia ilmoitti vastikään jäädyttävänsä kaiken tuen maahan korruptiosyytösten takia. Britannia oli tarkoitus tukea maata tänä vuonna noin 33 miljoonalla eurolla. Myös Norja, Irlanti ja Tanska ovat keskeyttäneet avun antamisen.

Avustushalujen keskeytyminen liittyy syytöksiin, joiden mukaan Uganda on kavaltanut reilut 10 miljoonaa euroa avustusrahoja, jotka oli tarkoitettu maan tuhoutuneiden alueiden jälleenrakentamiseen.

"Viime aikaisten syytteiden valossa Maailmapankki tarkistaa kehitysapuaan Ugandaan, samalla kun se vahvistaa omia toimenpiteitään varmistaakseen, että rahoja käytetään siellä mihin ne on myönnetty", Maailmanpankin Ugandan toimisto sanoi lausunnossaa.

Maailmanpankki on Ugandan suurin terveys- ja liikenneinfrastruktuurin lainoittaja. Uganda saa pankilta yli 300 miljoonaa dollaria vuodessa, josta 80 miljoonaa on suoraa budjettitukea.

Virkamiesten korruptio on maassa yleistä. Kriitikoiden mukaan maan presidentti Yoweri Musevenin haluttomuus rankaista korruptoituneita virkamiehiä on mahdollistanut korruption kukoistamisen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia