Kolumbian lapsilla vaikeat olot | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kolumbian lapsilla vaikeat olot

Plan tekee maassa pitkäjänteistä työtä lasten hyväksi myös väkivaltaisuuksien vaivaamilla maaseutualuiella.

Kolumbian sitkeä konflikti hankaloittaa elämää erityisesti sissien ja huumeparonien suosimilla alueilla.  Seudut ovat Kolumbian hallitusta vastaan taistelevan FARC-liikkeen ydinalueita, ja myös huumekauppiaita kiinnostavan koka-pensaan kasvatusaluetta.

Alkuvuodesta armeijan ja FARCin yhteenotoissa on kuollut 30 ihmistä. Siviiliväestöä vaivaavat ja pelottavat alueelle kylvetyt maamiinat ja eri aseellisten ryhmien pystyttämät laittomat tiesulut.

Plan on  edistänyt alueella lasten terveyttä ja levittänyt terveystietoutta sanitaatio-ohjelmalla. Ohjelmassa 48 perhettä on saanut uudet sanitaatiotilat, ja samalla lapset ja heidän perheensä ovat saaneet koulutusta hyvän hygienian tärkeydestä terveydelle. Lisäksi Plan pyrkii kehittämään alueen kouluista ympäristöjä, joissa on mahdollista opiskella ilman pelkoa väkivallasta tai häirinnästä.

Plan myös vähentää lapsikuolleisuutta yhteistyössä paikallisten yhteisöjen kanssa. Tilastojen mukaan 12,6 prosenttia kolumbialaisista lapsista kärsii aliravitsemuksesta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia