Kioton pöytäkirjan tulevaisuus vaakalaudalla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kioton pöytäkirjan tulevaisuus vaakalaudalla

Japani on ilmoittanut Cancúnin ilmastoneuvotteluissa vastustavansa Kioton pöytäkirjan jatkoa. Suomalaisjärjestöjen mukaan ilmoitus saattaa vaarantaa sekä Cancúnin onnistumisen että laillisesti si

Japani on ilmoittanut Cancúnin ilmastoneuvotteluissa vastustavansa Kioton pöytäkirjan jatkoa. Suomalaisjärjestöjen mukaan ilmoitus saattaa vaarantaa sekä Cancúnin onnistumisen että laillisesti sitovan kansainvälisen ilmastosopimuksen saavuttamisen Etelä-Afrikassa ensi vuonna.

Suomalaiset kehitys- ja ympäristöjärjestöt kannustavat Suomea ja Euroopan unionia painostamaan Japania, jotta maa muuttaisi kantaansa Kioton pöytäkirjan jatkoon.

Kioton pöytäkirja on ainoa kansainvälinen ilmastosopimus, joka sisältää paitsi laillisesti sitovat päästövähennystavoitteet myös hyvin toimivat päästöjen raportointi- ja seurantamekanismit. Kioton pöytäkirjan ensimmäinen sitoumuskausi päättyy vuoden 2012 lopussa. Ilman uutta sopimusta muun muassa Kioton joustomekanismien alaiset hankkeet lakkaavat eikä sitovia päästövähennystavoitteita ole.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia