Kiinan ilmastoteot eivät jää vain puheeksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kiinan ilmastoteot eivät jää vain puheeksi

Kiina on yksi maailman suurimmista päästöjen tuottajista mutta myös päästöjen hillitsijöistä, kirjoittaa Esa Salminen Kepan juttusarjassa.

Ilmastoneuvotteluiden keskiössä oleva Kiina tekee paljon puhtaamman energian puolesta. Tulevaisuudessa maa saattaa kattaa koko sähköntarpeensa tuulivoimalla, kirjoittaa Kepan Esa Salminen kehitysmaiden ilmastotalkoita käsittelevässä juttusarjassa.

Kiina on sijoittanut miljardeja uusiutuvan energian kehittämiseen, energiatehokkuuteen ja joukkoliikenteeseen ja onkin Scientific American -lehden kolumnistin, tutkija David Victorin mukaan maailman suurimman päästelijän lisäksi maailman aktiivisin päästöjen hillitsijä.

Hiilikauppajärjestelmä ja energiatehokkuus ovat tulleet osaksi Kiinan viisivuotissuunnitelmia, ja vähähiilisiä kokeiluja tehdään kaupungeissa ja maakunnissa.

Kaikkien länsimaisten ympäristöjärjestöjen mallimaa Kiina ei kuitenkaan ole – se esimerkiksi aikoo päästöjen hillitsemisen nimissä rakentaa energiatehokkaiden hiilivoimaloiden lisäksi enemmän uusia ydinvoimaloita kuin koko muu maailma yhteenlaskettuna.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia