Kehittyvät taloudet ehdottavat jo apua Euroopalle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kehittyvät taloudet ehdottavat jo apua Euroopalle

Nousevat taloudet ovat siirtymässä avun saajista sen antajiksi, ja BRICS-maista tulee jo ehdotuksia avusta horjuvalle EU:lle.

Euroopan velkakriisin myötä korostuu, että nousevat taloudet ovat siirtymässä avun saajista sen antajiksi, kansalaisjärjestöjen EU-yhdistys Kehys kirjoittaa.

Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan muodostaman BRICS-maiden ryhmän on ehdotettu tulevan Euroopan avuksi mantereen kärjistyvässä talouskriisissä.

Toissaviikolla Brasilian valtionvarainministeri Guido Mantega väläytti ajatusta siitä, että BRICS-maat voisivat tukea EU:ta sen talousvaikeuksissa joko IMF:n kautta tai ostamalla Euroopan joukkovelkakirjoja.

"Maiden poliittiset intressit ovat selvät", huomautti brasilialainen talouslehti Valor Economico MercoPressin mukaan. Avuntarjous Euroopalle korostaa BRICS-maiden roolia markkinoiden vakauttamisessa ja osoittaa, kuinka vahvasti maailmantalouden painopisteet ovat muuttumassa.

Toisaalta maat lienevät huolissaan myös kriisin leviämisestä maailmalle.

Kasvunsa myötä BRICS-maat ovat myös laajentaneet huomattavasti kehitysyhteistyötään Afrikan kanssa. Maat ovat auttaneet köyhyyden vähentämisessä alueilla, jotka länsimaat ovat unohtaneet keskittyessään etenkin Lähi-idän konflikteihin, huomauttaa Eurostepin artikkeli.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia