Kapinalliset hyökkäsivät sairaalaan Keski-Afrikan tasavallassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kapinalliset hyökkäsivät sairaalaan Keski-Afrikan tasavallassa

Henkilökuntaansa menettänyt avustusjärjestö Lääkärit ilman rajoja pohtii nyt toimintojensa rajoittamista.

Avustusjärjestö Lääkärit ilman rajoja pohtii toimintojensa rajoittamista väkivallan riivaamassa Keski-Afrikan tasavallassa.

Ainakin 22 ihmistä, mukaan lukien kolme järjestön työntekijää, tapettiin viime viikolla ilmeisesti islamilaisten Seleka-kapinallisten hyökkäyksessä Nanga Boguilan kaupunkiin. Useimmat uhrit kuolivat kapinallisten hyökättyä järjestön sairaalaan, jossa myös paikalliset päälliköt olivat koolla. 15 päällikköä ja kolme järjestön työntekijää kuoli tulituksessa. Kapinalliset myös ryöstivät toimiston.

"Olemme sitoutuneita toimittamaan humanitaarista apua yhteisölle, mutta meidän on myös otettava huomioon henkilökuntamme turvallisuus. Vastauksena tähän kohtuuttomaan tekoon pohdimme myös, onko mahdollista jatkaa operaatioita muilla alueilla", sanoo järjestön Keski-Afrikan operaatioiden johtaja Stefano Argenziano järjestön tiedotteessa.

Lääkärit ilman rajoja on toiminut maassa vuodesta 1997. Nanga Boguilan kaupungin avustusoperaatiot on nyt jäädytetty.

Alkuviikosta väkivalta jatkui, kun ainakin kaksi ihmistä kuoli kristittyjen kapinallisten hyökkäyksessä 18 rekan humanitaariseen saattueeseen, joka kuljetti turvaan muslimisiviilejä.

Keski-Afrikan tasavallan väkivalta alkoi joulukuussa 2012, kun islamilaiset Seleka-kapinalliset aloittivat kansannousun. He kaappasivat vallan maaliskuussa 2013 mutta joutuivat luopumaan siitä jälleen tammikuussa 2014. Epävakaus on johtanut raakaan väkivaltaan kristittyjen ja muslimien välillä. Pelkästään maan sisällä on noin 600 000 pakolaista ja noin 2,5 miljoonaa ihmistä tarvitsee apua.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia