Kamerunissa sananvapaus on yhä rajoitetumpaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kamerunissa sananvapaus on yhä rajoitetumpaa

Poikkeavia mielipiteitä ilmaiseville toimittajille ja kirjailijoille Kamerun on entistä vaarallisempi maa, kerrotaan raportissa.

Sananvapaus on uhattuna Kamerunissa, sanotaan kansainvälisten sananvapausjärjestöjen YK:lle toimittamassa raportissa. Raportin mukaan Kamerun on vaarallinen maa erityisesti kirjailijoille ja toimittajille.

Kamerunia vuodesta 1982 asti hallinnut presidentti Paul Biya on hiljentänyt lehdistöä, muusikoita ja kirjailijoita yhä autoritäärisimmiksi käyvillä toimenpiteillä. Rikoslainsäädäntö mahdollistaa pitkät tutkintovankeudet ahtaissa vankiloissa, rutiininomaisen kidutuksen ja oikeudenmukaisten oikeudenkäyntien puuttumisen.

"Korruption tutkiminen ja poliittisesta epävakaudesta kirjoittaminen ovat rangaistavia tekoja Kamerunin toimittajille ja ne johtavat vangitsemiseen tai jopa kuolemaan", kertoo journalistien suojelukomitean koordinaattori Mohames Keita.

Hallitus tukahduttaa lehdistön myös julkaisuilta vaadituilla, kalliilla toimintaluvilla. Verkossa sisältö on rajoitettua ja vain viisi prosenttia kansalaisista käyttää nettiä valtion kontrollin takia. Vähäisen käyttäjämäärän takia netin käyttämisen kustannukset ovat käyttäjille suuret.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia