Julkisista hankinnoista eettisempiä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Julkisista hankinnoista eettisempiä

Postikorttikampanjan avulla yritetään varmistaa hankintojen alkuperämaan työolojen asianmukaisuus.

Reilun kaupan edistämisyhdistys aloitti 5.5. postikorttikampanjan, jonka avulla veronmaksajat voivat vaatia verorahoilla ostetuista julkisista hankinnoista eettisempiä. Julkisia hankintoja ovat esimerkiksi tavara- ja palveluhankinnat, joita tekevät muun muassa kaupungit, kunnat ja valtio.

“Vuosittain käytetään miljoonia veroeuroja hankintoihin, joiden alkuperä on kehitysmaissa. Valtaosa suomalaisista pitää tärkeänä, ettei julkisilla varoilla osteta tuotteita, joiden tuotannossa on käytetty lapsityövoimaa tai rikottu työntekijöiden oikeuksia. Tavoitteemme on, että päättäjät käyttävät päätösvaltaansa, jotta saadaan aikaan hallituksen periaatepäätös sosiaalisesti kestävistä julkisista hankinnoista”, sanoo Reilun kaupan edistämisyhdistyksen markkinointipäällikkö Marjut Martin.

Reilun kaupan -fanisivulta Facebookista voi lähettää postikortin kaupunginjohtajalle kahdeksaan Suomen suurimpaan kaupunkiin, jotka eivät vielä ole Reilun kaupan kaupunkeja: Helsinkiin, Turkuun, Kuopioon, Ouluun, Jyväskylään, Vantaalle, Kouvolaan ja Lahteen. Kortissa on valmiiksi painettu viesti, jossa toivotaan eettisyyttä julkisia hankintoja tehtäessä. Lähettäjällä on mahdollisuus lisätä myös omat terveisensä korttiin.

Kortin lähettäminen kaupunginjohtajalle on osa Reilun kaupan edistämisyhdistyksen 100 000 reilua tekoa -kampanjaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia